Değişim Cesareti

Günümüzde çalışma hayatı hiç olmadığı kadar değişken ve zorlayıcı. Bu dinamik yapı, sürekli gelişimi ve dolayısıyla “değişimi” zorunlu hale getiriyor. Organizasyonlar, sürekli yeni bir ortama uyum sağlamaya çalışan canlı organizmalara benziyor. Uyum yeteneklerine bağlı olarak, ya değişimin “öncüsü” ya da onun “zorunlu takipçisi” oluyorlar.

Organizasyonları oluşturan tüm parçalar (bilgi teknolojileri, yönetim birimleri, idari sistemler, insan faktörü vb) değişim dinamiklerinden doğrudan etkilenir; sistemli bir şekilde değişir ya da değişime zorlanırlar.

Bir kurumda değişim için ihtiyaç hissetmek ve değişmek için adım atabilmek önemli bir başlangıçtır. Bununla birlikte değişimin gerçekleşebilmesi için, işletmenin en önemli değeri olan insanın kendini değiştirmesi ve değişimi sahiplenmesi kritik bir eşiktir.

Değişim hiç de kolay bir iş değildir. Konfor alanından çıkmayı, kendini ve mevcudu sorgulamayı gerektirir, belirsizlikler içeren yollarda yürümek demektir. “Değişim Cesaret İster”.

Bunun yanında değişim direnci, aynen uyum yeteneği gibi insan doğasından gelir. Ancak bilgi ve donanımla direnci aşmak ve değişimin mağduru değil efendisi olmak mümkündür.

Hedef Kitle:

İş yaşamında veya özel hayatında “Değişimin anatomisini” anlamak isteyen herkes,

Her seviyeden yöneticiler & bir organizasyon içerisinde çalışan tüm bireyler.

Önerilen Eğitim Süresi:

2 Gün / 16 Saat