Süreç Güçlendirme

Dünya çok önemli bir dönüşümün içinde ve iş dünyası çok dinamik bir dönemden geçiyor. 18. yüzyılın sonlarında başlayan birinci endüstri devrimini, 20. yüzyıl başlarındaki seri üretim ve elektriğin icadıyla ikinci endüstri devrimi takip etti. 1980’lerle hız kazanan üçüncü endüstri devrimi sonunda bugün Almanya’da “Industrie 4.0”, ABD’de “Akıllı İmalat”, Çin’de ise “Made in China 2025” diye tanımlanan dördüncü evreye giriyoruz.

Bugün köklü şirketler varlık misyonlarını gözden geçirmeye başlamışken, birkaç yıllık şirketler eski devlerin pazar değerini geçiyor. İşbirliği ve ekosistem yaklaşımları platform iş modelinin temellerini atıyor. Yeni nesil yetkinlikler eski becerilerle bütünleşiyor, yeni bir insan kaynağı ortaya çıkıyor. On yıllardır baş tacı edilen kabul ve yaklaşımlar sorgulanıyor. İş modelleri, liderlik özellikleri başta olmak üzere, ekosistemimiz içinde doğru bildiğimiz her şey değişiyor. Değişimi yakalamak isteyen herkesin, yeniden öğrenmesi, sistemlerini tekrar kurgulaması ve kendini yeniden konumlaması gerekiyor.

Hayat dijitale kayıyor. Dünyada özellikle kurumsal şirketler ölçeğinde çok büyük bir transformasyon yaşanıyor. Yeni dönem ekonomisinden faydalanmak ve pay almak isteyen her ülke ve işletmenin dijital dönüşüme ayak uydurması gerekiyor.

Bu global dönüşümü yakından takip eden LEA Danışmanlık, yarıştan kopmadan varlığını sürdürmek adına, müşterilerinin süreç gelişim yolunda yanında olmak hedefiyle Süreç Güçlendirme programını geliştirmiştir.

Sistemler temelde tanımlanmış “Süreç”lerden oluşmaktadır. Başarının önemli gereklerinden biri; süreçlerin sağlığı ve kalitesidir. Süreçler işletmenin sınırlı kaynaklarını; doğru, akıllı, pratik, hedefe dönük olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanmış olmalıdır. Süreç verimliliğinin garantide olması kritik bir avantaj getirecektir.

Bu modülde, uzmanlarımız tarafından tek bir departman veya organizasyonun bütünü için aşağıdaki hizmetler verilmektedir :

  • Durum Analizi
  • Güçlü ve Zayıf Yönler & Tehdit ve Fırsatların çok yönlü ortaya konması
  • Sistem Süreç Haritasının çıkarılması
  • Kritik Yol Analizi Yapılması
  • Sistem açıklarının veya “Gelişim Fırsatlarının” tespiti
  • Kapasite Ölçüm Sistemi kurulması
  • Raporlama Sisteminin güçlendirilmesi
  • Dijital Dönüşüm ( Kurumun içinde çalışanlar, yöneticiler ve tedarikçilerle ilişkilerin, optimum noktada dijital bir temele oturtulması )