Herşey Seninle Başlar

Hepimiz Bir Şeyler Başarma İsteğiyle Doğarız Ama Çoğumuz Bunu Zamanla Unuturuz!

Her Şey Seninle Başlar kitabı”bugüne kadar 1.200.000 okura ulaşarak türünde Türkiye rekoru kırdı. Kitabın seminerine de 14 yılda, 45’ten fazla şehirde, 100.000’i aşkın insan katıldı. Bu seminerlerde, yazar tarafından 2 saatlik konuşmalar yapıldı.

Mümin Sekman 2018 yılında, Her Şey Seninle Başlar kitabından yola çıkan ama kapsamıyla onun çok ötesine geçen bir “Eğitmen Eğitimi Programı” oluşturdu. Yazar eğitimi verecek kişileri bizzat seçti ve eğitimde kullanılan materyalleri tasarladı. Eğitmenleri standartlara uygun sunum için eğitip hazırladı.

Lisanslı Her Şey Seninle Başlar eğitmenleri, artık kurumlara ve kişilere tam günlük eğitimler veriyorlar. Bu eğitimlerde 2 saatlik seminerden daha kapsamlı, kişiselleştirilmiş, interaktif ve uygulama ağırlıklı bir deneyim yaşanıyor.

Yaklaşık 20 kişilik gruplar halinde yapılan ve en fazla 6 saat süren bu eğitimlerde, katılımcılara “Her Şey Seninle Başlar” felsefesi tüm detaylarıyla anlatılıyor.

1 MİLYON İNSANIN 1 BİLDİĞİ VAR:

TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER 100 KİŞİDEN 1’İ HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR OKURU!

“Çoğu insan dünyayı değiştirmek ister, ama işe kendinden başlamak istemez” der Tolstoy. Her Şey Seninle Başlar eğitimleri bunu değiştirmek için yola çıktı. Kalıcı ilerlemeler, insanın kendinden başlar.

Her Şey Seninle Başlar Eğitimi; sorumluluk almayı, başarı disiplini geliştirmeyi, irade gücünü artırmayı, mesleki motivasyonu yönetmeyi, özgüven kazanmayı, sıkı ve sistemli çalışmayı, kendi en iyi versiyonunu bulmayı anlatıyor.

EĞİTİMDE NELER ANLATILIYOR?

  1. Kaybetmeyi nasıl öğreniyoruz?
  2. Başarının iç ve dış engelleri neler?
  3. Öğrenilmiş çaresizlik psikolojisi nasıl çalışır?
  4. Hayatımızdaki “her şey benimle başlar noktası” nedir?
  5. Azimli insanların en önemli ortak özellikleri nelerdir?
  6. Kazanmanın ve kaybetmenin döngüleri nasıl çalışır?
  7. İrade gücü nasıl çalışır ve iç disiplin nasıl geliştirilir?
  8. “Saydıcılar” ile “rağmenciler” arasındaki farklar nelerdir?
  9. Tembelliği, ertelemeyi, ataleti yenmek için ne yapmalı?
  10. Başarıya, başarısızlığa ve vasatlığa götüren alışkanlıklar neler?
  11. Beynimizi başarı için nasıl daha iyi çalıştırabiliriz?
  12. Mesleki motivasyonu yüksek tutmak için ne yapmalı?
  13. Mazeret sunmak yerine sonuç almak için neler yapmalı?
  14. Başarılı insanlar neleri diğerlerinden daha farklı yapıyor?
  15. Başarı tutumlarımızı ve davranışlarımızı ölçen testler neler?
  16. Yıkıcı iç konuşmalarımız performansımızı nasıl düşürüyor?
  17. Karakter, kabiliyet ve kariyer uyumu nasıl sağlanır?
  18. Mesleki başarı antrenmanlarının önemi nedir?

Her Şey Seninle Başlar seminerlerine katılan kişilerde ne tür değişimler görülüyor?

Her Şey Seninle Başlar, insanı harekete geçirme eğitimidir. Bilmekten öte yapabilmeyi vurgular. Beklemek yerine, ilerlemeyi savunur. Başkasından ummak yerine, kendine liderlik etmeyi anlatır. İnisiyatif almayı, irade gücünü kullanmayı, kendi başarısından sorumlu olmayı vurgular. Suçlamak yerine sorumluluk almayı yüceltir. Başarı cesaretimizi nerede kaybettiğimizi, özgüvenimizi nasıl geri kazanacağımızı açıklar.

Bugüne kadarki gözlemlerimize göre HŞSB eğitimi almış kişilerde, şu noktalarda iyileşmeler görülmektedir: Başarısızlık korkusunu yenme, inisiyatif alma, iç disiplin, başarı motivasyonu, azimli mücadele gücü, sistemli ve çevik çalışma, güçlü ve gelişebilir yanlarını tanıma, ataleti yenme… Ayrıca, katılımcıların “hedef büyütme”, “başarı odaklı düşünme” ve “üstün performans gösterme” eğiliminde belirgin değişiklikler gözlenmektedir.

Neden kurumlar çalışanlarına Her Şey Seninle Başlar eğitimi aldırmalı?

  • Kurumsal gelişimin temeli kişisel gelişimdir. Gelişen ve geliştiren insanlar, kurumsal performansı artırır. İçten gelen gelişim işteki başarıyı getirir.
  • Başarılı bireyler başarılı kurumları oluşturur. Çalışanların başarı enerjisi, bir kurumun en önemli sermayesidir. Güzel şeyler takım halinde çalışabilen başarılı insanların eseridir.
  • Başarı eğitimi almak, insanların başarı iştahını yükseltir. İnsanların başarı iştahının zamanla aşınması ve mesleki motivasyonun yıllar içinde kaybolması, doğal ve normaldir. Bilinçli bir müdahaleyle, insanların başarı tutumları düzenlenebilir. İnsanların başarıya bakış açılarını, müzik aletleri gibi, düzenli olarak akort etmek gerekir.
  • Çalışanlarınızın yapabilecekleri ile yaptıkları arasındaki farkı nasıl kapatabilirsiniz? İnsanların “yapabileceklerinin limitini” eğitim seviyeleri, “yaptıklarının limitini” ise içsel motivasyon ve öz-disiplin seviyeleri belirler. Bu da başarıda bireysel gönüllülüğün gücünü gösterir.
  • Başarı hikayesi başarıyı tetikler. Wimbledon Tenis Turnuvası haftasında, amatör sporcuların performanslarında yüzde 20’ye varan artış olduğu görülmektedir. Rol modellerini izlemekle yaşanan bu yükseliş, başarı hikayelerinin gücünü göstermektedir. Her Şey Seninle Başlar eğitiminde, neyin mümkün olduğu başarı öyküleriyle anlatılmaktadır.
  • Başarıya konsantre olmak onu büyütür. Aklınızın odağına koyduğunuz şey, hayatınızda genişler. Başarıyı sistematik olarak düşünmek, onu büyütür.
  • Her Şey Seninle Başlar eğitimi, organizasyon içindeki insanı değil, insanın içindeki organizasyonu merkeze alır. İnsanın kendi iç güçlerini tanıyıp kullanarak kendini yönetmesini anlatır. Kalıcı ilerlemeler, insanın içsel katılımı ve iradesiyle başlar.
  • Günümüzde sorun bilmek değil yapabilmektir. HŞSB eğitimi, eylem odaklıdır. Sonuç alma sanatına dayalıdır. Görevin gereğini yapmayı savunur ve başarıyı çıktılarla ölçer. Atalete karşı hareketi yüceltir.