Organizasyonel Gelişim

İşletmelerin de canlılar gibi bir yaşam çizgisi vardır. Doğar, büyür, gelişirler. Kimisi yoluna kendi varlığına çok uygun bir ortamda veya ortamına çok uygun yetenek ve donanımla başlar, kimisi zorlu koşulların yılmaz savaşçısıdır. Bazısı yolunu el yordamıyla, sezgiyle bulur; bazısı bilimin ışığını, çağdaş denenmiş yönetim biliminin prensiplerini rehber alır. Eldeki ne olursa olsun hepsi bir potansiyel taşır; biraz durup “Baltayı Bilemek” gerekir.

Başarı tesadüf değildir ancak; “Vuca” dünyasındaki değişimin baş döndürücü hızına rağmen, güçlü altyapısıyla sağlam bir temele sahip olan kurumlar başarı çizgisinde kalabilirler. İşletme, öz-organizasyonunu doğru bir zemine ne kadar erken taşırsa, enerjisini o kadar erken doğru gelişim hamlelerini yapmaya ayırabilir ve hakettiği değeri yaratıp potansiyelini ortaya çıkarabilir.

Bir girişim fikri, temel organizasyon gerekliliklerini yeterince karşılamamasına rağmen asgari başarıya ulaşmış olabilir. Bazen iş devralınır, mevcut altyapı ilk kurulduğu zamana göre iyidir ancak bugünü yeterince destekleyemez. Değişen iş hayatı, ülke koşulları, sosyal şartlar, teknolojideki gelişmeler, ihracat yapma isteği, rekabet koşulları, ezberleri gözden geçirme ihtiyacına taşır.

Veya herşey yolundadır ama tecrübemiz ve sezgilerimiz;
“Daha İyisi Mümkün” veya “Neden Daha İyisi Olmasın” dedirtir.

En iyi uygulamaların olduğu önder kurumlarda geçen uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip uzman danışman kadrosuyla LEA, kurumların potansiyellerini ortaya çıkarma ve sistem altyapılarını güçlendirme misyonuyla “Organizasyonel Gelişim Danışmanlığı” yapmaktadır.

Bu kapsamdaki ana konu başlıkları: